birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Hepimiz '' HAYVAN SEVERİZ '' ama başıboş hayvanlar meselesi çözüm bekliyor, bilesiniz...

          Bu ülkede bir kaç istisnanın dışında hayvan sevmeyen insanımız yoktur. Ancak bu sevgiyi suistimal edenler var. Sokak hayvanlarının toplanıp; Sağlıklı barınma yerlerinde yaşatılmaları lazım. Ne var ki hayvanlar başıboş bişekilde sokaklarda yaşasın diyenler var. Engel olmaya kalkanların kendilerini hayvansever olarak sunmalarınıda şaşkınlıkla takip ediyoruz. Emin olun bu türler nasıl ki hayvan sevmeyenler istisna ise; bunlarda istisna.           Şayet tedbir alınmazsa; her gün sokak köpeklerinin saldırısına uğramış insanlarımızı haber yapmaya devam edeceğiz demektir. Bu durum istisnaların umurunda değil tabi.           Üzülerek ifade edelim: Sokak köpeklerinin saldırısıyla ölen insanlarımız var. Sakat kalanlar, köpeklerin diş izlerini ömür boyu taşıyacak çocuklarımız var. İnsanlarımıza böylesi travmatik yaşamı reva görmeye kimin hakkı var.?!           Düşünsenize iş dönüşü evine giden kadına köpek saldırıyor. Gecenin karanlığında feryatlar, imdat çığlıkları. Nerede yaşıyoruz Allah(cc) aşkına. Bugün Londra sokaklarında köpek sürüsünü bırakın bir tane başıboş köpek dolaşabilir mi zannediyorsunuz. Ya da ne bileyim Brükselde bir çocuk parkında bir çocuğu başıboş köpek ısırabilir mi mümkün değil olmaz.Şimdi, bu Avrupalılar hayvansever değil mi ?           Ülkemizi Hindistana çevirdiler. Kardeşim, tamam çağdaş - batılı görünmek istiyorsun ama izlediğin yol yanlış. Batılılar gibi kedini, itini, bitini evinde bakacaksın. Dışarı çıkarken de tasmasını - ağızlığını takıp öyle gezdireceksin. Yoksa, her köşe başına yemek artıklarını atarak  veya yem torbasını etrafa saçarak; Ancak çevreyi daha çok kirletmiş, farelerin çoğalmasına imkan tanımış olursun..           Efendim, çözüm için kanun çıkarılacakmış. Yahu, ne zor bişeymiş bu kanun çıkarmak. Büyük şehirlerde sayıları yüzbinleri geçmiş, hala kanun çıkarılacak diye konuşuluyor. İlla bu hayvanlardan hastalık saçılsın ondan sonra mı tedbir alınsın isteniliyor, bilemiyoruz.           Bu, ortalığa atlayıp son model arabalarıyla endam eden sözde hayvanseverlerin yem fabrikalarınca finanse edildikleride iddia ediliyor. Bir kğ lık kedi - köpek maması 1500 - 2000 Tl lik sınırı zorluyor. Mama şirketlerinin kazancının 100 milyar Tl  mesabesine dayandığı basına yansıyor. Ortada bir oyun dönüyor. Biz çözene kadar turistik tesisler başıboş köpeklerin istilasına uğrarsa şaşırmayalım.            Hülasa edecek olursak: Hepimiz hayvanseveriz. Hayvanların demografik yapısıyla hatta, genleriyle oynanmasına mani olalım. Bir an önce sokak hayvanları meselesini gündemden çıkaralım. İnsanlarımızın beklediği budur. Allah'a emanetsiniz Vesselam..          
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2024 - Perşembe
Emrullah Akbulat

Hepimiz '' HAYVAN SEVERİZ '' ama başıboş hayvanlar meselesi çözüm bekliyor, bilesiniz...

          Bu ülkede bir kaç istisnanın dışında hayvan sevmeyen insanımız yoktur. Ancak bu sevgiyi suistimal edenler var. Sokak hayvanlarının toplanıp; Sağlıklı barınma yerlerinde yaşatılmaları lazım. Ne var ki hayvanlar başıboş bişekilde sokaklarda yaşasın diyenler var. Engel olmaya kalkanların kendilerini hayvansever olarak sunmalarınıda şaşkınlıkla takip ediyoruz. Emin olun bu türler nasıl ki hayvan sevmeyenler istisna ise; bunlarda istisna.

          Şayet tedbir alınmazsa; her gün sokak köpeklerinin saldırısına uğramış insanlarımızı haber yapmaya devam edeceğiz demektir. Bu durum istisnaların umurunda değil tabi.

          Üzülerek ifade edelim: Sokak köpeklerinin saldırısıyla ölen insanlarımız var. Sakat kalanlar, köpeklerin diş izlerini ömür boyu taşıyacak çocuklarımız var. İnsanlarımıza böylesi travmatik yaşamı reva görmeye kimin hakkı var.?!

          Düşünsenize iş dönüşü evine giden kadına köpek saldırıyor. Gecenin karanlığında feryatlar, imdat çığlıkları. Nerede yaşıyoruz Allah(cc) aşkına. Bugün Londra sokaklarında köpek sürüsünü bırakın bir tane başıboş köpek dolaşabilir mi zannediyorsunuz. Ya da ne bileyim Brükselde bir çocuk parkında bir çocuğu başıboş köpek ısırabilir mi mümkün değil olmaz.Şimdi, bu Avrupalılar hayvansever değil mi ?

          Ülkemizi Hindistana çevirdiler. Kardeşim, tamam çağdaş - batılı görünmek istiyorsun ama izlediğin yol yanlış. Batılılar gibi kedini, itini, bitini evinde bakacaksın. Dışarı çıkarken de tasmasını - ağızlığını takıp öyle gezdireceksin. Yoksa, her köşe başına yemek artıklarını atarak  veya yem torbasını etrafa saçarak; Ancak çevreyi daha çok kirletmiş, farelerin çoğalmasına imkan tanımış olursun..

          Efendim, çözüm için kanun çıkarılacakmış. Yahu, ne zor bişeymiş bu kanun çıkarmak. Büyük şehirlerde sayıları yüzbinleri geçmiş, hala kanun çıkarılacak diye konuşuluyor. İlla bu hayvanlardan hastalık saçılsın ondan sonra mı tedbir alınsın isteniliyor, bilemiyoruz.

          Bu, ortalığa atlayıp son model arabalarıyla endam eden sözde hayvanseverlerin yem fabrikalarınca finanse edildikleride iddia ediliyor. Bir kğ lık kedi - köpek maması 1500 - 2000 Tl lik sınırı zorluyor. Mama şirketlerinin kazancının 100 milyar Tl  mesabesine dayandığı basına yansıyor. Ortada bir oyun dönüyor. Biz çözene kadar turistik tesisler başıboş köpeklerin istilasına uğrarsa şaşırmayalım.

           Hülasa edecek olursak: Hepimiz hayvanseveriz. Hayvanların demografik yapısıyla hatta, genleriyle oynanmasına mani olalım. Bir an önce sokak hayvanları meselesini gündemden çıkaralım. İnsanlarımızın beklediği budur. Allah'a emanetsiniz Vesselam..

         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
A.Eser
(25.05.2024 21:46 - #492)
Aynen katılıyorum,çok güzel tepitler. Hayvan sevgisi boyutunu aştı olay Şu an köyden geliyorum,cekirdek tarlamda 20 köpek verdigi zararı kim karşılar ve saldırıyorlar.. İnsanlarda 50 milyar üstü denen rant yarışına köpek mamasına alet oluyor.O elinde ipini tutup gezen it severler analarına babalarına bakmıyor çoğu.. Hayvanları inancımız geregi seviyoruz lakin bir köpek bir yılda 32yavru yapıyor birde onlaran üreyenler var..Bu sorun lafla çözülmez.İnsan canından önemlisi yok.Selamlar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.