birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Hemen Her Gün Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğramış İnsanlarımızın Haberleri Bizi Etkilemiyor..

Semt kahvelerinde  '' Yem fabrikalarına birinin dur demesi  lazım.  3 - 5 soytarının eline yem torbalarını verip her sokağın, her çöp konteynırının yanına kedi - köpek maması döktürdüler.  ''  muhabbetleri yapılıyor. Bu iddialar araştırılmalı. Yalandan hayvanseverler derneği kuran sonradan görmüş kendisini  aydın - avrupalı olmuş zanneden kısmetsizlerde buna maşa oldular. Bazı siyasi partilerde çanak tuttu.           Bu oyunu Avrupalı bize Sultan Abdülhamid zamanındada oynamıştı. Köpek adasında köpekler birbirlerini yiyerek öldüler. Şimdi şehirlerin tamamına yayıldı hastalık. Sosyete özentileri köpeklerden bıktı. Zavallı hayvancıkları sokaklara, tabiri caizse kendi kaderlerine terkediyorlar.           Yapmayın dedikçe azdılar. Şimdi hayvancıklar fütursuzca, dengeyi bozar şekilde sokaklarda çoğalıyorlar.  Daha kaç çocuk, kadın, adam ısırılarak öldü. Kimin umurunda kuduz olmuşsa  gariban muhitin çocuğu. Belediyelerde görmezden geliyor. Çünkü; orda ekmek yok, ekmek verme var. Üzülerek ifade edeyim kaybettiğimiz insan sevgisini bulamıyoruz ki, hakiki hayvan sevgisini yaşayalım.           Bir diğer dikkat çekici noktada; Isırma vakalarından sonra mikrofon uzatılan ilgililer '' Farkındayız, biliyoruz, en yakın zamanda tedbir alınacak ..'' benzeri  alıştığımız ifadelerle cevap veriyorlar. Sokaklara bırakılan köpekler o kadar çoğaldı ki bazı yerlerde belediyelerin çaresizlik içerisinde çiflik vari toplama merkezleri inşaa ettikleri konuşuluyor.           Bir diğer şikayet mevzusuysa '' ısırgan köpeklerin; Sokaklarda, parklarda, ana caddelerde dolaştırılması '' meselesi.  Bu da kontrol edilemeyen kronik vaka. Mazeretler hazır. Kanuni ( yasal ) düzenleme gerekiyor. Tamam da ısırgan köpeğin sokakta ne işi var kardeşim. Isırılan ebedi taşıyacağı izlerle kaderine terkediliyor. Yaşadığı, yaşayacağı travma da cabası. Ölürse de Allah(cc) kerim...            Maalesef ülkemizde halkla ilgili, garibanla ilgili hiç bir düzenleme  vaktinde gerçekleştirilmiyor. İlla yara derinleşecek, ondan sonra tedbir alınacak. Ne diyelim, İnşaallah ilgililer - yetkililer bir gün bu mevzuyada el atarlar. Vesselam...
Ekleme Tarihi: 19 Şubat 2024 - Pazartesi
Emrullah Akbulat

Hemen Her Gün Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğramış İnsanlarımızın Haberleri Bizi Etkilemiyor..

Semt kahvelerinde  '' Yem fabrikalarına birinin dur demesi  lazım.  3 - 5 soytarının eline yem torbalarını verip her sokağın, her çöp konteynırının yanına kedi - köpek maması döktürdüler.  ''  muhabbetleri yapılıyor. Bu iddialar araştırılmalı. Yalandan hayvanseverler derneği kuran sonradan görmüş kendisini  aydın - avrupalı olmuş zanneden kısmetsizlerde buna maşa oldular. Bazı siyasi partilerde çanak tuttu.

          Bu oyunu Avrupalı bize Sultan Abdülhamid zamanındada oynamıştı. Köpek adasında köpekler birbirlerini yiyerek öldüler. Şimdi şehirlerin tamamına yayıldı hastalık. Sosyete özentileri köpeklerden bıktı. Zavallı hayvancıkları sokaklara, tabiri caizse kendi kaderlerine terkediyorlar.

          Yapmayın dedikçe azdılar. Şimdi hayvancıklar fütursuzca, dengeyi bozar şekilde sokaklarda çoğalıyorlar.  Daha kaç çocuk, kadın, adam ısırılarak öldü. Kimin umurunda kuduz olmuşsa  gariban muhitin çocuğu. Belediyelerde görmezden geliyor. Çünkü; orda ekmek yok, ekmek verme var. Üzülerek ifade edeyim kaybettiğimiz insan sevgisini bulamıyoruz ki, hakiki hayvan sevgisini yaşayalım.

          Bir diğer dikkat çekici noktada; Isırma vakalarından sonra mikrofon uzatılan ilgililer '' Farkındayız, biliyoruz, en yakın zamanda tedbir alınacak ..'' benzeri  alıştığımız ifadelerle cevap veriyorlar. Sokaklara bırakılan köpekler o kadar çoğaldı ki bazı yerlerde belediyelerin çaresizlik içerisinde çiflik vari toplama merkezleri inşaa ettikleri konuşuluyor.

          Bir diğer şikayet mevzusuysa '' ısırgan köpeklerin; Sokaklarda, parklarda, ana caddelerde dolaştırılması '' meselesi.  Bu da kontrol edilemeyen kronik vaka. Mazeretler hazır. Kanuni ( yasal ) düzenleme gerekiyor. Tamam da ısırgan köpeğin sokakta ne işi var kardeşim. Isırılan ebedi taşıyacağı izlerle kaderine terkediliyor. Yaşadığı, yaşayacağı travma da cabası. Ölürse de Allah(cc) kerim...

           Maalesef ülkemizde halkla ilgili, garibanla ilgili hiç bir düzenleme  vaktinde gerçekleştirilmiyor. İlla yara derinleşecek, ondan sonra tedbir alınacak. Ne diyelim, İnşaallah ilgililer - yetkililer bir gün bu mevzuyada el atarlar. Vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Simyacı
(19.02.2024 17:24 - #378)
Eskişehir'de yaşıyorum. Buranın kutsal köpeklerini, hint inekleri görse fesatlıktan çatlarlar. Kapalı, açık her mekanda kral, kraliçe itibarı görüyorlar. :)) Tamam bende kedi , köpek vb canlıları seviyorum ancak mantarın topuzunu iyice kaçırdılar. Köpekler özgürce koşup enerjisini atabilecek kırsal alanda bakılmalı, şehir içinde bahçeli evde dahi bakılsa bahçe ile sınırlı kapalı kalacağından hayvanın fıtratına ters oluyor. Sırf kendi egosu için ev içinde ve bahçede köpek ,kedi,kuş vb evcil hayvan sahibi olanlar. Hayvanlar haklarını çiğniyorlar. Birde kısırlaştırma yapıyorlar. Empati yapalım bizi kendi tahminleri için kısıtlı alana hapis edip hadım etseler hoş olur mu? Dikkatimi çeken diğer bir konuda bu hayvanların sahipleri sanki ruhsal sorunları olan tipler algısı bende oluyor. İnsan sevmiyorlar selam kelâm etmeden karşısındaki yokmuş gibi geçip gidiyorlar. Bence asıl problem burada yatıyor. Neden böylesine hayvan sahipleri çoğaldı? Bir hayvan bakımı da ucuz değil birde mesai isteyen bir iş kakası, maması, gezdirmesi, giydirmesi vbsıkıntısı var. Buna rağmen ısrarla evcil hayvan bakımı çoğalıyor. Bir huzur evi, aş evi yada sosyal bir projede görev almak gönüllü az oluyor. Sevgi, saygı, ilgi, yalnızlık, asosyal, vb sebepler mi var acaba? Konu evcil hayvan sorunu duşında farklı boyutları olan klinik toplumsal bir sorun olabilir. Maneviyat yoksunluğu olmalı diye düşünüyorum. :(( üzücü bir durum.
Emrullah Akbulat Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hakikaten kısa öz tahlil etmişsiniz. Dilerim makalemizi okuyanlar bu yorumunuzu es geçmezler..Allah'a emanetsiniz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.