birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Çalışanların SGK primlerini ödemeyen KAMU ve Özel Sektör kuruluşlarına müsamaha olmamalı

Belediyelere  her  ay  düzenle  mahalli idarelere genel bütçeden ayrılan paradan paylarına düşen para gönderiliyor.  Buna rağmen çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) primlerini ödemeyen iktidar veya muhalefet partili belediyeler var. Hemen her gün şu belediye şu kadar, bu belediye bu kadar SGK  primini ödememiş haberlerini okuyoruz.           Yani şimdi bu belediyeler tüm çalışmaları yapmışlar işi çalışanların SGK ücretlerine tabiri caizse  el koyarak, başka gayelere ( çalışmalara ) mi kaydırıyorlar. Arkadaş bizler bu belediyelerin ekstra hizmetlerini görmüyoruz. Toplu taşıma hizmetleri için mi harcamışlar, yoksa, yeni lüks makam araçlarına veya reklam giderlerine mi harcamışlar..?! Bilmek istiyoruz.           Anadolu Ajansı ( AA ) nın haberine göre '' Yine ülke genelinde toplanan genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamının yüzde 1,50'si büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 4,5'i büyükşehir ilçe belediyelerine ve yüzde 0,5'i il özel idarelerine ayrılıyor. Ayrılan tutarlar kanunda belirtilen nüfus, yüzölçümü ve benzeri kriterler çerçevesinde ilgili idarelerin hesaplarına İller Bankası aracılığıyla aktarılıyor. Bu kapsamda 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde bu idarelere genel bütçe vergi gelirleri üzerinden 64,5 milyar liralık pay ayrıldı. '' deniyor. Paralar tıkır tıkır belediyelerin kasasına girmiş.  Yani, '' çalışanların SGK primleri için para yok '' mazeretleri geçersizdir.                                                                                            Aslan payı Büyük Şehir Belediyelerinin. Buna rağmen para yok diyemezler. Madem öyle; SGK primlerini ödemeyen belediyelerin borçları peşinen kesilsin ve SGK ya aktarılsın. SGK ya ödenmeyen her prim aynı zamanda tüm çalışanların olduğu kadar emeklilerinde haklarını gasp etmektir. Ne yapılmak isteniyor, primler yatırılmayarak SGK çöksün mü isteniyor.?!  Bunu düşünmek bile istemeyiz, yakıştırmayız..           Basında İLBANK  aracılığıyla verilen kredilerden öncelikli olarak Ak Parti ve MHP li belediyelerin faydalandırıldığı iddiaları var. İddiaların doğruluğuna inanmak istemiyoruz. Yani şimdi Yeniden Refah Partili bir Belediye projesi için İLBANK tan kredi alamayacak mı ?           Vatandaşlarımız beş senenin sonunda belediye Başkanlarını ve partilerini değerlendirecekler. 5 senelik hizmet süresi adil bir hizmet yarışına sahne olsun istiyoruz. Merhum Prof Erbakan döneminde Refah Partili Belediyeler çalışmalarıyla rahmetli Erbakan Hocamıza iktidar yolunu açmışlardı. Bugünde benzer çalışmaları belediyelerden bekliyoruz. Propagandalar, algı çalışmaları değil, hizmetler yarışsın istiyoruz.           Hülasa edecek olursak; Belediyeler paylarına düşen İLBANK ödemelerini düzenle alıyorlar. Çalışanlarının SGK ücretlerini düzenli ödemeliler. Bir sonraki yıla borç  olarak aktarmak büyük haksızlıktır. Devlet SGK primlerini ödemeyen belediyelerden düzenle her ay tutarınca parayı kesmeli ve SGK ya aktarmalı Vesselam..
Ekleme Tarihi: 26 Temmuz 2024 - Cuma
Emrullah Akbulat

Çalışanların SGK primlerini ödemeyen KAMU ve Özel Sektör kuruluşlarına müsamaha olmamalı

Belediyelere  her  ay  düzenle  mahalli idarelere genel bütçeden ayrılan paradan paylarına düşen para gönderiliyor.  Buna rağmen çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) primlerini ödemeyen iktidar veya muhalefet partili belediyeler var. Hemen her gün şu belediye şu kadar, bu belediye bu kadar SGK  primini ödememiş haberlerini okuyoruz.

          Yani şimdi bu belediyeler tüm çalışmaları yapmışlar işi çalışanların SGK ücretlerine tabiri caizse  el koyarak, başka gayelere ( çalışmalara ) mi kaydırıyorlar. Arkadaş bizler bu belediyelerin ekstra hizmetlerini görmüyoruz. Toplu taşıma hizmetleri için mi harcamışlar, yoksa, yeni lüks makam araçlarına veya reklam giderlerine mi harcamışlar..?! Bilmek istiyoruz.

          Anadolu Ajansı ( AA ) nın haberine göre '' Yine ülke genelinde toplanan genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamının yüzde 1,50'si büyükşehir dışındaki belediyelere, yüzde 4,5'i büyükşehir ilçe belediyelerine ve yüzde 0,5'i il özel idarelerine ayrılıyor. Ayrılan tutarlar kanunda belirtilen nüfus, yüzölçümü ve benzeri kriterler çerçevesinde ilgili idarelerin hesaplarına İller Bankası aracılığıyla aktarılıyor. Bu kapsamda 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde bu idarelere genel bütçe vergi gelirleri üzerinden 64,5 milyar liralık pay ayrıldı. '' deniyor. Paralar tıkır tıkır belediyelerin kasasına girmiş.  Yani, '' çalışanların SGK primleri için para yok '' mazeretleri geçersizdir.                                                                                  

         Aslan payı Büyük Şehir Belediyelerinin. Buna rağmen para yok diyemezler. Madem öyle; SGK primlerini ödemeyen belediyelerin borçları peşinen kesilsin ve SGK ya aktarılsın. SGK ya ödenmeyen her prim aynı zamanda tüm çalışanların olduğu kadar emeklilerinde haklarını gasp etmektir. Ne yapılmak isteniyor, primler yatırılmayarak SGK çöksün mü isteniyor.?!  Bunu düşünmek bile istemeyiz, yakıştırmayız..

          Basında İLBANK  aracılığıyla verilen kredilerden öncelikli olarak Ak Parti ve MHP li belediyelerin faydalandırıldığı iddiaları var. İddiaların doğruluğuna inanmak istemiyoruz. Yani şimdi Yeniden Refah Partili bir Belediye projesi için İLBANK tan kredi alamayacak mı ?

          Vatandaşlarımız beş senenin sonunda belediye Başkanlarını ve partilerini değerlendirecekler. 5 senelik hizmet süresi adil bir hizmet yarışına sahne olsun istiyoruz. Merhum Prof Erbakan döneminde Refah Partili Belediyeler çalışmalarıyla rahmetli Erbakan Hocamıza iktidar yolunu açmışlardı. Bugünde benzer çalışmaları belediyelerden bekliyoruz. Propagandalar, algı çalışmaları değil, hizmetler yarışsın istiyoruz.

          Hülasa edecek olursak; Belediyeler paylarına düşen İLBANK ödemelerini düzenle alıyorlar. Çalışanlarının SGK ücretlerini düzenli ödemeliler. Bir sonraki yıla borç  olarak aktarmak büyük haksızlıktır. Devlet SGK primlerini ödemeyen belediyelerden düzenle her ay tutarınca parayı kesmeli ve SGK ya aktarmalı Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
A.Eser
(26.07.2024 12:12 - #524)
Çok yerinde tespitler üstad.Bencede akparti belediyeleri hep kendinde kalır düşüncesiyle fazla yetkilendirdi.Elden giden belediyelerde paraları dağdakilere varana kadar aktarıp suistimal ettiler.Bana göre egitimsiz liyakat sahibi olmayanların baskan secilmesi saçmalık..Ve bana göre tamamı kayyum olmalı.Valiler kaymakamlar belediye sorumlulugunu almalı..Demokrasiyle ilgisi olduguna inanmıyorum,vekilleri halkın secmesi yeter..Hatta vekil sayısıda yarıya düşmeli..Selamlar
Emrullah Akbulat Yorumunuz için teşekkür ederim Hocam. Allah'a emanetsiniz..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.