birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Her ilde veya ilçede birer İmam Hatip Lisesi Yeterli..

Bana da önce bir garip geldi bu ifade. Öyle, İslam karşıtı düşünce sahibi değil bunu talep eden. Diyor ki, '' İmam Hatip Okulları açıyorsunuz. Tamam iyi de; Öğretmenler ona göre mi seçilmiş.!?  Öğretmen, psikolojik ve düşünce olarak İmam Hatip okuluna müsayit değil. Onu İmam Hatipte görevlendiriyorsunuz. Belkide adam ateist nerden biliyorsunuz ? '' Bu mevzuda araştırma yapmadım ama bana mantıklı geldi sözleri..            Adam diyor ki; Eskiden İmam Hatip Okulları azdı, müdürü okulu  isteyerek gelirdi. Öğretmeni müstahdemi de ona göre oluşturulurdu. Normal, klasik liselerden hep bir adım önde olur, adeta özel okullarla yarışırlardı. Bende hatırlıyorum; İstanbulda bir İmam Hatip orta okuluna veya lisesine girebilmek için lisenin kendi yaptığı imtihanı (sınavı ) geçmek mecburiyeti vardı. Erkek, kız çocuklarının okuduğu binalarda ayrıydı. Neticede; Veliler ve çocuklar okulu bila isteyerek seçer ve gelirlerdi.           İmam Hatip Liselerinde disiplin vardı. Huzur - düzen  - güven ortamı vardı. Haliyle velilerde çocuklarını hem inançlı hemde gelecekte iyi bir üniversite kazansınlar diye İmam Hatip Okuluna göndermek istiyorlardı. İmam Hatip Okullarının başarısı bir kesimi kızdırırdı ama onlarda bu okulların başarılarını - huzurlu ortamlarını kabul ederlerdi.           İmam Hatip Okullarının sayısını arttırmak maalesef faydalı olmadı. İsmi İmam Hatip Ortaokulu veya lisesi ama diğer okullardan hiç bir farkı yok. Maalesef bütün menfi gelişmeler bu okullarımızda da var. Eskiden İmam Hatip Okulları öğrencileri efendilikleriyle gündem olurlardı. Sanat, edebiyat, spor vb faaliyetleriylede göz doldururlardı. Ya şimdi..           Abi be olmadı.. Bişeyler düzgün - doğru gitmiyor. Tabi,  bizler bütün okullar bizim diyoruz. Bütün okullarımızda eğitim düzeyi yükselsin. Talim terbiyeleriyle göz doldursunlar. Kayıp gençlerimiz olmasın. Hiç bir çocuğumuz daha lise çağında yitik; Ailesine - okuluna - toplumuna dert olmasın istiyoruz.            İnşaallah ilgililer vatandaşlar  arasında konuşulan  eleştirileri dikkate alıyorlardır. Nasıl ki Anadolu ve Fen liselerimiz var; İmam Hatip Okullarıda bizim. Başarılı olsunlar istiyoruz.  Veliler ve talebelerde gelecekte;  Bilim insanı doktor, mühendis, asker, teknoktrat vb olsunlar istiyorlar. Gündeme taşımamız ondandır.  Vesselam..
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2024 - Cuma
Emrullah Akbulat

Her ilde veya ilçede birer İmam Hatip Lisesi Yeterli..

Bana da önce bir garip geldi bu ifade. Öyle, İslam karşıtı düşünce sahibi değil bunu talep eden. Diyor ki, '' İmam Hatip Okulları açıyorsunuz. Tamam iyi de; Öğretmenler ona göre mi seçilmiş.!?  Öğretmen, psikolojik ve düşünce olarak İmam Hatip okuluna müsayit değil. Onu İmam Hatipte görevlendiriyorsunuz. Belkide adam ateist nerden biliyorsunuz ? '' Bu mevzuda araştırma yapmadım ama bana mantıklı geldi sözleri..

           Adam diyor ki; Eskiden İmam Hatip Okulları azdı, müdürü okulu  isteyerek gelirdi. Öğretmeni müstahdemi de ona göre oluşturulurdu. Normal, klasik liselerden hep bir adım önde olur, adeta özel okullarla yarışırlardı. Bende hatırlıyorum; İstanbulda bir İmam Hatip orta okuluna veya lisesine girebilmek için lisenin kendi yaptığı imtihanı (sınavı ) geçmek mecburiyeti vardı. Erkek, kız çocuklarının okuduğu binalarda ayrıydı. Neticede; Veliler ve çocuklar okulu bila isteyerek seçer ve gelirlerdi.

          İmam Hatip Liselerinde disiplin vardı. Huzur - düzen  - güven ortamı vardı. Haliyle velilerde çocuklarını hem inançlı hemde gelecekte iyi bir üniversite kazansınlar diye İmam Hatip Okuluna göndermek istiyorlardı. İmam Hatip Okullarının başarısı bir kesimi kızdırırdı ama onlarda bu okulların başarılarını - huzurlu ortamlarını kabul ederlerdi.

          İmam Hatip Okullarının sayısını arttırmak maalesef faydalı olmadı. İsmi İmam Hatip Ortaokulu veya lisesi ama diğer okullardan hiç bir farkı yok. Maalesef bütün menfi gelişmeler bu okullarımızda da var. Eskiden İmam Hatip Okulları öğrencileri efendilikleriyle gündem olurlardı. Sanat, edebiyat, spor vb faaliyetleriylede göz doldururlardı. Ya şimdi..

          Abi be olmadı.. Bişeyler düzgün - doğru gitmiyor. Tabi,  bizler bütün okullar bizim diyoruz. Bütün okullarımızda eğitim düzeyi yükselsin. Talim terbiyeleriyle göz doldursunlar. Kayıp gençlerimiz olmasın. Hiç bir çocuğumuz daha lise çağında yitik; Ailesine - okuluna - toplumuna dert olmasın istiyoruz.

           İnşaallah ilgililer vatandaşlar  arasında konuşulan  eleştirileri dikkate alıyorlardır. Nasıl ki Anadolu ve Fen liselerimiz var; İmam Hatip Okullarıda bizim. Başarılı olsunlar istiyoruz.  Veliler ve talebelerde gelecekte;  Bilim insanı doktor, mühendis, asker, teknoktrat vb olsunlar istiyorlar. Gündeme taşımamız ondandır.  Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
A.Eser
(27.09.2024 11:24 - #602)
Çok süper bir makale,Tespitlerde süper..Yıllardır aynı konuyu yazdım,yazdıkca tepki altım çünkü insanlar gerçekleri değil görmek istediklerini görüyorlar. Çok fazla imamhatip açmakla,insanları zorlamakla dindar olmuyorlar,tepki oluşuyor.İ h lerin öğretmenlerinden çok tanıdığım var tam aksi görüşte solcu vs...İmamların çogu maaş için istemedikleri halde imamlık yapıyorlar.. Birseyler biryerlerde yanlış gidiyor evet... Sebebi malum üstad.Reise ,iktidara yalakalık için yanlışlara sebep olanlar var...Dini sevdirmek için dini sevenlerin çalışması lazım..Selamlar.
Emrullah Akbulat Yorumunuz için teşekkür ederim hocam..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.