On maddede Müslüman’ın üç aylar programı
Kendimizi muhasebe edeceğiz:
Ömür bir su gibi akıp gidiyor. Bir üç aylar daha geldi. Geçtiğimiz üç aylardan bu yana hayatımız Allah’ın rızasını kazanabilecek bir istikamette mi ilerledi yoksa Rabbimizin rızasından daha mı çok uzaklaştık. Kendi muhasebemizi yaptığımızda ibadetlerimizle, ahlakımızla, aile hayatımızla hangi noktadayız diye derin derin düşüneceğiz.
Tevbe edip ve helalleşeceğiz:
Bu mübarek aylar vesilesi ile ilk önce sağlam bir tevbe edeceğiz. Yeni bir sayfa açıp yeniden bismillah diyeceğiz. Sağlam bir tevbe ettiğimiz gibi her günahın tevbesinin kendi cinsinden olduğunu da bilip ona göre hareket edeceğiz. Yani üzerimizde haksız kazanç varsa onu sahibine teslim edeceğiz, kul hakkı varsa helalleşeceğiz, vesile olduğumuz günahlar varsa onları düzelteceğiz.
Duaya sarılıp ve Rabbimize yöneleceğiz:
Bu mübarek ayların gecelerini namaz, dua ve ibadetle geçireceğiz. Teheccüd vakitlerinde rabbimizin huzurunda huşu ve ihlâsla duracağız. Seccademizi gözyaşlarımızla ıslatıp, Rabbimizden niyazda bulunacağız. Gündüzleri ise gece kendisine ibadet ettiğimiz Allah’ımızın emirlerini tüm hayatımıza uygulamaya, yasaklarından ise her yerde kaçınmaya gayret edeceğiz.
Mescitlerle ve müminlerle bağımızı güçlendireceğiz:
Sabah namazlarında camilere koşacağız. Özellikle sabah ve yatsı namazlarımızı muhakkak camide cemaatle kılma gayreti içerisinden olacağız. Namaz esnasında bir imamın arkasında safta durduğumuz gibi, o namazdan sonra İslam ümmetimizin de yeniden bir imamın arkasında saf olması için yani İslam Birliği idealimiz için gayret edeceğiz.
Zikri çoğaltıp Rabbimizi hatırlayacağız:
Seher vakitlerimizi Allah’ın zikri ile süsleyeceğiz. Dilimizin ve kalbimizin aynı zikri söylemesine gayret edeceğiz. Allah’ımızı en güzel isimleri ile zikrettiğimiz gibi yaptığımız zikrimizin siyasetimizden ticaretimize, aile hayatımızdan ahlâki hayatımıza kadar etki etmesi için de çalışacağız. Zikir esnasında hatırladığımız Allah’ımızı, evimizde televizyon ve internet karşısında, çocuklarımızı yetiştirirken, akrabalık ve komşuluk münasebetlerimizi yürütürken, ticaret hanemizde müşterilerimizle uğraşırken, çek ve senetlerimizi düzenlerken de hatırlayacağız. Zikrettiğimiz Allah’ımızın emri gereği, Faizsiz İslam Ekonomik Sistemi’nin kurulması içinde gayret edeceğiz.
Zamanımızı Kur’an’la geçireceğiz:
Çokça Kur’an okuyacağız. Her gün muhakkak Kur’an’dan bir ayet de olsa öğrenmeye gayret edeceğiz. Hatimler yapacağız. Kur’an’ımızı okuduğumuz gibi, okuduğumuz Kur’an’ın hükümlerinin hayatımıza hâkim olması için de gayret edeceğiz. O Kur’an’ın emri gereği hakka, adalete ve tevhide dayalı, Kur’an ve sünnet merkezli Yeni Bir Dünya’nın kurulması içinde canla başla çalışacağız.
İnfakla Rabbimizin rahmetini talep edeceğiz:
Bu mübarek aylar vesilesi ile çokça infak edeceğiz. Kazancımızdan bir kısmını yetimlere, yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine ayıracağız. İnfak ederken akrabalarımızı ve yakınlarımızı da unutmayacağız. İnfakımızın bir kısmını da İslam dünyansın dört bir yanında zulüm altında inleyen açlık, yokluk, sıkıntı ve ambargolara maruz kalan kardeşlerimize ayıracağız. İnfakımızla yetimlere yoksullara ve zulüm altındaki kardeşlerimize yardım ettiğimiz gibi, bütün bu yoksulluğu, fakirliği ve zulümleri kökünden bitirecek İslam nizamının kurulması için de infak edeceğiz.
Haram ve günahlardan uzak duracağız:
Bu mübarek aylara hürmeten haramlara karşı daha dikkatli olacağız. Elimizi, gözümüzü, dilimizi, kulağımızı, midemizi ve nefsimizi haramlardan koruyacağız. Kendimizi haramlardan koruduğumuz gibi nesillerimizi de haramlardan koruyabilmek için, başta içki, kumar, faiz, zina, ırkçılık olmak üzere haramlara giden yolları kapatacak bir düzenin kurulması için de çabalayacağız.
İyiliği emredip kötülüğü men edeceğiz:
Nefsimizi tezkiye edip, ahlâkımızı güzelleştirmeye gayret edeceğiz. Nefsimizi tezkiye etmeye çalıştığımız gibi toplumumuzun da haramlardan ve günahlardan uzak durması için emr-i bi’l maruf ve nehy-i ani’lmünkere de büyük önem vereceğiz. Çevremizde olup bitenlere karşı duyarlı olacağız. Başta evimizde olmak üzere etrafımızda da Allah’ın sınırlarının ihlal edilmemesi için gayret edeceğiz.
Nafile oruçlarla nefsimizi terbiye edeceğiz:
Her hafta muhakkak nafile oruç tutmayı alışkanlık haline getireceğiz. Bu oruçlar vesilesi ile yemeden, içmeden uzak durduğumuz gibi dilimizi gıybetten, gözümüzü haramdan, kalbimizi de hasetten uzak tutmaya gayret edeceğiz.