Dün Şanlıurfa’da, bugün Kahramanmaraş’ta yaşanan elim hadiseler yüreğimizi dağlamıştır.
Dün Şanlıurfa’da, bugün Kahramanmaraş’ta yaşanan elim hadiseler yüreğimizi dağlamıştır.
Kahramanmaraş’ta bir okulumuzda meydana gelen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimize Allah’tan rahmet; yaralanan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul çalışanlarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerimize, eğitim camiamıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.
Masum evlatlarımızı ve eğitim neferlerimizi hedef alan bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyorum.
Şiddeti ve suçu özendiren bazı diziler, kontrolsüz dijital oyunlar ve bireylerin silaha kolay erişimi gibi unsurların toplum üzerindeki olumsuz etkileri artık daha ciddiyetle ele alınmalı; bu alanlarda gerekli düzenlemeler gecikmeksizin hayata geçirilmelidir.
Eğitim kurumlarımızda güvenlik tedbirlerinin derhal ve kapsamlı şekilde gözden geçirilmesi, gerekli tüm önlemlerin ivedilikle uygulanması artık bir zorunluluktur. Evlatlarımızın ve eğitim çalışanlarımızın can güvenliği her türlü ihmalkârlığın üzerinde tutulmalıdır.
Hiç kimse çocuklarımızın ve eğitim emekçilerimizin hayatını tehdit edemez. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için sorumluların en ağır şekilde hesap vermesi ve kalıcı tedbirlerin ivedilikle hayata geçirilmesi şarttır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

