birsan alüminyum
Emrullah Akbulat
Köşe Yazarı
Emrullah Akbulat
 

Müslüman olduğunun idrakinde, müslümanca sohbet etmenin gayretindeyiz

Uzunca süredir habergebze.com da köşe yazılarımızla karşınızdayız. Özellikle sizden, çevremizden talep edilen mevzuları gündeme taşıyoruz. Her şeyi olduğu gibi, çok bilmişlikten uzak, karşılıklı sohbet havasında kâh muhalif kâh destekçi olarak; Daima doğrudan - Haktan yana, müslüman olduğumuzun idrakinde, müslümanca sohbet etme gayretindeyiz.           Malum, iletişim teknolojisi geliştikçe insanlarda okuma oranı düşüyor. Tüm Dünya benzer meseleyle karşı karşıya. Şahsen bu sebeple, kısa öz yazılarımızla karşınızda olmaya çalışıyoruz. Tabi, şunu ifade etmedende geçmeyelim. Bilgi, okuyarak edinilir. Okuyanlar, araştıranlar, merak edenler her zaman olacaktır. İnsanlık, geldiği noktayı okuyanlara, emek verenlere borçludur. Dolayısıyla okumanın modası asla geçmez..       “ İkra’ bismi rabbikellezi ḥalak.” Yani, “Yaratan rabbinin adıyla oku.” (Alak, 96/1)           Mademki bizler müslümanız, öyleyse; Hayatımızın önemli bir yerinde okumak ve dinlemek olmalıdır. Okuyanlar, sorgular veya merak edenler cevap bulabilirler diyelim.           Toplumumuzda geçmişte olduğu gibi bugünde okumaya karşı mesafeliyiz. Bu anlayışı yıkmalıyız. Tamam, kitap bulamadığımız zaman internet aracılığıyla okuyalım veya bilgi paylaşımında bulunanları takip edelim. Yoksa, farkında olmadan popüler dayatmacıların ağına takıldığımızında farkında olmayız.           Takdir edersiniz ki, içi boşaltılmamış bişi kalmadı. Her birimizin müslüman olduğumuzun idrakiyle; Dik durmak, çağlar üstü masajı geleceğe taşımak gibi bir mesuliyetimizin olduğunu unutmamalıyız.            Unutmayalım ki çocuklarımız Tik Tok, İnstagram, Facebook, watsap, twitter vb araçların ablukası altında. Bizlerde paylaşımlarımızın takip edilmesini istiyorsak; Önce birbirimize sahip çıkmalıyız.Sadece sahip çıkmak değil gündeme getirmek bir anlamda tavsiye etmek mecburiyetindeyiz.            Bütün kıymetli değerlerimiz hedefte. Yeni yetişen nesil  maddi - manevi kıymetlerimize mesafeli yetişiyor. Bana ne diyecek durumda değiliz. Bizlerinde çocukları var. Dolayısıyle çocuklarımızı , geleceğimizi kurtarmanın telaşı içerisinde olmalıyız. Evet: Bizim habergebze.com da yazma gayretimiz, bu duygu ve düşünceden ibarettir. Destekleriniz, takipleriniz için teşekkür ederim. İnşaallah hepimizin gayretleriyle ümitlerimiz daha da güçlenecek. Milli şuur, milli görüş, milli kültür vb toplumumuzda, gençlerimiz arasında daha fazla itibar görecek ve popüler ( global ) dayatmaya karşı kendimiz olmaya, müslüman kalmaya devam edeceğiz. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 09 Ağustos 2024 - Cuma
Emrullah Akbulat

Müslüman olduğunun idrakinde, müslümanca sohbet etmenin gayretindeyiz

Uzunca süredir habergebze.com da köşe yazılarımızla karşınızdayız. Özellikle sizden, çevremizden talep edilen mevzuları gündeme taşıyoruz. Her şeyi olduğu gibi, çok bilmişlikten uzak, karşılıklı sohbet havasında kâh muhalif kâh destekçi olarak; Daima doğrudan - Haktan yana, müslüman olduğumuzun idrakinde, müslümanca sohbet etme gayretindeyiz.
          Malum, iletişim teknolojisi geliştikçe insanlarda okuma oranı düşüyor. Tüm Dünya benzer meseleyle karşı karşıya. Şahsen bu sebeple, kısa öz yazılarımızla karşınızda olmaya çalışıyoruz. Tabi, şunu ifade etmedende geçmeyelim. Bilgi, okuyarak edinilir. Okuyanlar, araştıranlar, merak edenler her zaman olacaktır. İnsanlık, geldiği noktayı okuyanlara, emek verenlere borçludur. Dolayısıyla okumanın modası asla geçmez..
      “ İkra’ bismi rabbikellezi ḥalak.” Yani, “Yaratan rabbinin adıyla oku.” (Alak, 96/1)
          Mademki bizler müslümanız, öyleyse; Hayatımızın önemli bir yerinde okumak ve dinlemek olmalıdır. Okuyanlar, sorgular veya merak edenler cevap bulabilirler diyelim.
          Toplumumuzda geçmişte olduğu gibi bugünde okumaya karşı mesafeliyiz. Bu anlayışı yıkmalıyız. Tamam, kitap bulamadığımız zaman internet aracılığıyla okuyalım veya bilgi paylaşımında bulunanları takip edelim. Yoksa, farkında olmadan popüler dayatmacıların ağına takıldığımızında farkında olmayız.
          Takdir edersiniz ki, içi boşaltılmamış bişi kalmadı. Her birimizin müslüman olduğumuzun idrakiyle; Dik durmak, çağlar üstü masajı geleceğe taşımak gibi bir mesuliyetimizin olduğunu unutmamalıyız. 
          Unutmayalım ki çocuklarımız Tik Tok, İnstagram, Facebook, watsap, twitter vb araçların ablukası altında. Bizlerde paylaşımlarımızın takip edilmesini istiyorsak; Önce birbirimize sahip çıkmalıyız.Sadece sahip çıkmak değil gündeme getirmek bir anlamda tavsiye etmek mecburiyetindeyiz. 
          Bütün kıymetli değerlerimiz hedefte. Yeni yetişen nesil  maddi - manevi kıymetlerimize mesafeli yetişiyor. Bana ne diyecek durumda değiliz. Bizlerinde çocukları var. Dolayısıyle çocuklarımızı , geleceğimizi kurtarmanın telaşı içerisinde olmalıyız. Evet: Bizim habergebze.com da yazma gayretimiz, bu duygu ve düşünceden ibarettir. Destekleriniz, takipleriniz için teşekkür ederim. İnşaallah hepimizin gayretleriyle ümitlerimiz daha da güçlenecek. Milli şuur, milli görüş, milli kültür vb toplumumuzda, gençlerimiz arasında daha fazla itibar görecek ve popüler ( global ) dayatmaya karşı kendimiz olmaya, müslüman kalmaya devam edeceğiz. Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
nathoibrahim@hotmail.com
(10.08.2024 06:43 - #538)
Amin inşaallah.Gerçekleri çok güzel dile getirmişsiniz.Allah neslimizi okuyan,anlayan,tartışıp en güzele ulaşan kullarından eylesin.
Emrullah Akbulat Teşekkür ederim. Temenninize gönülden AMİN diyorum..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Gartul
(10.08.2024 13:53 - #539)
Her mekalenizi okuyor ve takip ediyorum hocam.. Hayırlı ömürler dilerim.. Selametle kalınız inşallah..
Emrullah Akbulat Teşekkür ederim. Rabbimiz bizleri hiç olmazsa karınca misali gayret edenlerden eylesin İnşaallah..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergebze.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.